Meniu
Cos de cumparaturi

Politica de retur si garantie

VA RUGAM SA CITITI CU ATENTIE TOATE INFORMATIILE PREZENTE IN ACEST DOCUMENT!


CADRUL LEGAL, DREPTUL DE RETRAGERE SI EXCEPTARILE PREVAZUTE DE LEGE


Conform Oug nr. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii consumatorul are dreptul* sa notifice in scris comerciantul ca renunta la cumparare (doreste sa returneze partial sau total), fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.


*Consumatorul nu poate denunta unilateral (nu poate returna), in conditiile art. 16, lit. d), e), f), OUG 34/2014, contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate (de exemplu: suplimente desigilate, produse cosmetice desigilate, testate) sau care se pot degrada ori deteriora rapid si anume: hrana bebelusi (lapte, piureuri, sucuri, etc.), produse de igiena intima si produse care vin in contact cu mucoasele/pielea (de exemplu: pompe san, protectii mameloane, irigatoare, biberoane, suzete, tetine si alte produse destinate bebelusilor, chiloti de unica folosinta, bustiere, sutiene, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare nazale, centuri postnatale, scutece, dus bucal, periute de dinti, rezerve de periute de dinti, produse de igiena intima, etc.).


APLICABILITATE


Dreptul de retur se aplica doar produselor parafarmaceutice (non-farma) comandate si platite prin intermediul site-ului FarmaciaSmart.ro.


Reglementarile OUG 34/2014 cu privire la dreptul de retur al consumatorului, nu se adreseaza persoanelor juridice si persoanelor ce ridica de la sediul FarmaciaSmart.ro produsele comandate si achitate.


Acest articol nu se aplica medicamentelor (RX) si vaccinurilor prezentate pe site, ce se pot achizitiona doar din punctele de lucru ale www.farmaciasmart.ro.

Conditiile de retur se refera la achizitia online a produselor parafarmaceutice/non-farma. Medicamentele nu pot fi returnate, conform legislatiei in vigoare.

Acest articol nu se aplica medicamentelor OTC ce se pot livra in Bucuresti si ridica din Farmaciile Smart Farm din Bucuresti, acestea nu se pot returna!

PROCEDURA DE RETUR


Pentru returul TOTAL sau PARTIAL al unei comenzi, trebuie sa inregistrati o cerere de returnare, in contul de client, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produselor.


Pentru inregistrarea acestei cereri, este disponibil butonul Returnează produse, din contul de client, la sectiunea Comenzi, Istoric comenzi.


Dupa inregistrarea cererii de retur, primiti din partea unui operator indicatiile necesare (confirmarea acceptarii returului conform conditiilor afisate pe site, modalitatea de returnare, adresa pentru retur, notificarile cu privire la returul sumei achitate etc.). FarmaciaSmart.ro va inapoia contravaloarea produselor returnate (folosind aceeasi modalitate de plata precum cea utilizata de consumator pentru tranzactia initiala) in cel mult 14 zile de la data denuntarii in scris a contractului, dar nu inainte de data receptionarii bunurilor, suma inapoiata continand taxa de transport doar in cazul returului total.


RETUR TOTAL sau PARTIAL- In cazul in care se returneaza toata comanda sau doar partial din aceasta, FarmaciaSmart.ro va returna contravaloarea produselor comandate, fara a returna si valoarea costului de transport pentru expedierea coletului. Atenție, costul de transport pentru returul produselor catre FarmaciaSmart.ro va fi suportat de clientul care a solicitat returul. Returul produselor se face prin orice firma de curierat preferata de client respectand detaliile mentionate in emailul primit dupa inregistrarea cererii de retur sau, in cazul in care comanda s-a ridicat din farmacie, produsele se pot returna gratuit, de unde au fost ridicate.


Daca doriti sa primiti detalii suplimentare va rugam sa ne contactați la adresa de email office@farmaciasmart.ro sau direct in sectiunea de chat.


Atentie! Va rugam sa ambalati cu grija produsele returnate, Smart Farm nu va returna contravaloarea produselor in cazul in care acestea sunt deteriorate pe timpul transportului.


DIMINUAREA VALORII BUNURILOR RETURNATE CONFORM OUG NR 34/2014 ART. 14, ALIN. 3


Consumatorului i se ofera dreptul de a se retrage (dreptul de retur; excepție facand cazurile prezentate mai sus la sectiunea CADRUL LEGAL) in cazul achizitiilor cu livrare la domiciliu sau in pachetomat, tocmai pentru ca nu are posibilitatea de a vedea produsele inainte de incheierea contractului, din acelasi motiv i se permite sa testeze si sa verifice produsele pe care le-a cumparat în masura în care este necesar pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare al acestora.


Astfel, pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare al acestora, consumatorul trebuie sa le manipuleze si sa le inspecteze la fel cum i s-ar permite intr-un magazin fizic. In cazul produselor electronice, electrocasnice acestea pot fi probate prin pornirea si oprirea acestora si nu prin folosirea in scopul pentru care au fost produse. In timpul perioadei de retragere de 14 zile, consumatorul trebuia sa manipuleze si sa inspecteze produsele cu grija, pentru a nu exista urme de folosire si manipulare.


Consumatorul este responsabil doar pentru diminuarea valorii produsului care rezulta din manipularea necorespunzatoare a acestuia, alta decat cea necesara pentru determinarea naturii, calitatii și functionarii produsului.


Actiunile care duc la diminuarea valorii produsului returnat sunt urmatoarele:


folosirea aparatelor electronice si electrocasnice in orice alt mod decat testarea prin pornirea si oprirea aparatului;

ruperea sigiliilor si a etichetelor produsului;

ruperea sau deteriorarea ambalajelor originale ale produsului;

zgarierea, murdarirea, patarea, impregnarea cu substanțe externe;

desigilarea accesoriilor consumabile ale produsului;

desigilarea produselor de ingrijire personala, cosmetice, de curatenie, a produselor pentru copii si nou-nascuti sau a lenjeriei intime si orice alt produs care se prezinta sigilat.

Atunci cand la receptionarea returului se constata faptul ca produsul prezinta urme de folosinta ce pot cauza diminuarea valorii, produsul este trimis furnizorului spre verificare pentru a constata daca a fost manipulat corespunzator, iar valoarea finala se stabileste in functie de valoarea pieselor ce trebuie inlocuite si a manoperei de reconditionare sau ca diferenta dintre valoarea initiala a produsului nou si valoarea de revanzare a produsului folosit. Diminuarea valorii produsului returnat in functie de deteriorarea acestuia poate fi facuta pana la 90% din valoarea initiala.


GARANTIA PRODUSELOR


Toate produsele cumparate prin intermediul acestui site beneficiaza de garantie de conformitate conform legii 449/2003.


Astfel, pentru toate produsele care beneficiaza de garantie (produsele de folosinta indelungata) veti primi certificat de garantie la livrarea produsului. Certificatul de garantie, imprimat pe hartie, va insoti produsul in momentul livrarii sau va fi generat pe orice alt suport durabil si poate fi trimis cumparatorului pe adresa de email.


Certificatul de garantie contine elementele de identificare a produsului, termenul de garanţie, durata medie de utilizare, modalitatile de asigurare a garantiei - intretinere, reparare, inlocuire si termenul de realizare a acestora, inclusiv denumirea si adresa vanzatorului si ale unitatilor specializate de service care vor asigura reparatia produsului.


In cazul in care un produs pe care l-ati achizionat de la noi prezinta defectiuni in timpul garantiei comerciale va rugam sa ne informati despre aceasta situatie la adresa de email office@farmaciasmart.ro. In urma primirii informarii dumneavoastra noi va vom contacta pentru a stabili modul de remediere a situatiei reclamate.


DISPOZIȚII FINALE


FarmaciaSmart.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din prezentarile de pe site. Acestea pot contine mici inadvertente, culoarea poate fi diferita, unele specificatii pot fi modificate de producator fara preaviz sau pot contine erori de operare, deoarece toate informatiile sunt introduse manual. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari si solutionari ale sesizarilor dumneavoastra, la adresa de email office@farmaciasmart.ro.