Meniu
Cos de cumparaturi

Imodium 2mg, x6 comprimate orodispersabile, Johnson & Johnson

Imodium 2mg, x6 comprimate orodispersabile, Johnson & Johnson

Fotografiile sunt cu titlu informativ si nu creeaza obligatii contractuale

Imodium 2mg, x6 comprimate orodispersabile, Johnson & Johnson
22,95 Lei
Fără TVA: 21,06 Lei
Acest produs este un medicament OTC. Comanda platita online se ridica doar de la sediul nostru din strada Slanic, nr. 8, sector 3, Bucuresti.
Produs actualizat la data:
2024-06-13 07:40:11

Doresti suport si indrumare?

CONTACTEAZA-NE

Tel: 0773.945.770 (Luni - Vineri: 8-16)

Email: contact@farmaciasmart.ro

Data expirarii:
2026-05-31

Imodium face parte din grupul medicamentelor antidiareice, antiinflamatoare/antiseptice intestinale, fiind un antipropulsiv. În caz de diaree, Imodium face scaunele mai consistente si mai puţin frecvente.


Puteţi să utilizaţi Imodium pentru un episod brusc (acut) de diaree sau diaree de lungă durată (cronică). De asemenea, vi se poate recomanda Imodium dacă vi s-a îndepărtat o parte din intestin, pentru că aceasta poate produce frecvent diaree. Dacă după 2 zile nu vă simţiţi mai bine sau vă simţiţi mai rău, trebuie să vă adresaţi unui medic.


Înainte să utilizaţi Imodium, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

- Deşi Imodium opreşte diareea, nu va trata cauza acesteia. Ori de câte ori este posibil, cauza diareii trebuie, de asemenea, tratată.

- Când aveţi diaree, pierdeţi multe lichide. De aceea, trebuie să înlocuiţi lichidele pierdute (să beţi mai multe lichide ca de obicei). Acest lucru este important în special pentru copiii mici. Farmacistul va fi în măsură să vă ofere o pulbere specială care conţine zahăr şi săruri. Când este adaugată în apă, aceasta va înlocui sărurile pe care le-aţi pierdut în cursul unui episod diareic. Soluţia este indicată în mod particular pentru copii. La copii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 6 ani Imodium se administrează numai cu prescripţia şi sub supravegherea medicului.

- În cazul unui atac brusc (acut) de diaree, Imodium va opri de obicei simptomele în decurs de 48 ore. Dacă lucrurile nu se petrec aşa, întrerupeţi tratamentul şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

- Dacă aveţi SIDA şi sunteţi trataţi cu Imodium pentru diaree, dacă aveţi orice semn de balonare a abdomenului sau bombare a acestuia, întrerupeţi tratamentul cu Imodium imediat şi informaţi medicul dumneavoastră. Au fost raportate cazuri izolate de de colită infecţioasă şi megacolon toxic, produs de microorganisme bacteriene şi virale tratate cu clorhidrat de loperamidă. Informaţi medicul dumneavoastră dacă aveţi probleme cu ficatul; este posibil să aveţi nevoie de îngrijire medicală atentă cât timp luaţi Imodium. 

Mod de administrare: 

Utilizaţi întotdeauna acest medicament aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră sau farmacistul. Discutaţi cu medicul sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doza de Imodium 2 mg comprimate orodispersabile pe care trebuie să o utilizaţi va depinde de vârstă şi de tipul de diaree. Comprimatul orodispersabil trebuie pus pe limbă. Comprimatele orodispersabile sunt fragile şi nu trebuie împinse prin blister, deoarece acest lucru le-ar deteriora. Pentru a scoate comprimatele orodispersabile din blister:

• trageţi în sus marginea foliei

• îndepărtaţi folia complet

• apăsaţi pentru a împinge comprimatul

• îndepărtaţi comprimatul

Adulţi (inclusiv vârstnici), copii şi adolescenţi cu vârsta între 6 şi 17 ani

- pentru diareea acută (un episod brusc), administraţi 2 comprimate orodispersabile Imodium (4 mg clorhidrat de loperamidă) odată, apoi 1 comprimat Imodium (2 mg clorhidrat de loperamidă) după fiecare scaun eliminat. Dacă aveţi un scaun solid sau tare sau dacă trec 24 de ore fără a avea scaun, întrerupeţi tratamentul.

- pentru diareea de lungă durată (cronică), doza iniţială este de 2 comprimate orodispersabile (4 mg) pe zi pentru adulţi şi 1 comprimat orodispersabil (2mg) pe zi pentru copii; această doză iniţială trebuie ajustată până la obţinerea a 1-2 scaune solide pe zi, rezultat la care se ajunge de obicei cu o doză de întreţinere de 1-6 comprimate (2- 12 mg) pe zi.

Dar: Nu administraţi mai mult decât doza recomandată pe zi şi pe kilogram de greutate corporală a copilului dumneavoastră (3 comprimate orodispersabile/20 kg), care nu trebuie să depăşească un maxim de 8 comprimate orodispersabile pe zi).

Copii cu vârsta între 2 şi 5 ani

Comprimatele orodispersabile nu trebuie administrate copiilor cu vârsta sub 2 ani.

Copii cu vârsta sub 2 ani

Clorhidratul de loperamidă nu se utilizează la copii cu vârsta sub 2 ani.

Dacă scaunele devin normale sau dacă nu a fost eliminat un scaun timp de 12 ore opriţi administrarea de Imodium. Dacă aveţi nelămuriri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. 

Prezentare: 6 capsule

Specificatii
Ambalaj Cutie x 6 comprimate orodispersabile
Disponibilitate Ridicare de la sediu Slanic
Forma farmaceutica Comprimate orodisperabile
Tip produs Comprimate orodisperabile

Media notelor

0,00

Bazat pe 0 recenzii

  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%
  • 0%

Recenzia clienților despre produsul
Imodium 2mg, 6 comprimate orodispersabile, Johnson & Johnson

  • (0)

Bazat pe 0 recenzii
Dati clic aici pentru a introduce o recenzie la acest produs.